top of page
Search

Υπογονιμότητα - Δεν χρειάζεται να παλεύεις μόνη σου σιωπηλά...

Επιτρέψτε μου να σας δείξω το μονοπάτι, να κρατήσω το χέρι σας και να περπατήσω μαζί σας στην προσπάθεια σας να γίνετε γονείς!


H ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ


Ως έξι φορές υποψήφια εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), και οκτώ αποτυχημένες σπερματεγχύσεις (ΙUI), και έχοντας περάσει από ένα συναισθηματικό rollercoaster για έξι χρόνια και μια βαθιά σκοτεινή κατάθλιψη, είμαι υπερήφανη που λέω ότι είμαι τώρα μητέρα ενός πολύ ευλογημένου αγοριού, το οποίο εν τέλει απέκτησα χωρίς ιατρική βοήθεια ή φάρμακα, και ως εκ τούτου θα ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας καθώς ήμουν εκεί που βρίσκεστε και που μάλλον σκοπεύετε να πάτε!


Προσωπικά, έχασα τον εαυτό μου αυτά τα 6 χρόνια του ταξιδιού «υπογονιμότητας». Η υπογονιμότητα ήταν η λέξη που άκουγα κάθε φορά που προσπαθούσα να βρω έναν νέο γιατρό. Ήμουν απογοητευμένη, θυμωμένη, μπερδεμένη και ένιωθα μόνη, παρόλο που είχα τον Γυναικολόγο, τους Εμβρυολόγους και φυσικά τον στενό οικογενειακό μου κύκλο και τους φίλους μου δίπλα μου.


Στην ρουτίνα μου, ασχολούμουν συνεχώς με τεστ ωορρηξίας, δίαιτες γονιμότητας, συμπληρώματα ορμονών, άκουγα και διάβαζα οτιδήποτε είχε να κάνει με την υπογονιμότητα είτε διαδικτυακά, είτε αγοράζοντας βιβλία. Κρατούσα συνεχώς ημερολόγιο με τις περιόδους και ημέρες ωορρηξίας μου (το πιο σημαντικό όταν έπρεπε να έχω σεξουαλική επαφή), επισκεπτόμουν συνεχώς το φαρμακείο για να αγοράσω περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης και μετά περίμενα να αρχίσω να αισθάνομαι τα σημάδια της εγκυμοσύνης μετά την «αναμονή των δύο εβδομάδων», μέχρι που κατέληξα να υποφέρω με σοβαρή κατάθλιψη και ήμουν σε μια βαθιά μαύρη τρύπα χωρίς νόημα που εύχομαι να μην βρεθείς ποτέ.


Υποθέτω λοιπόν ότι η ιστορία σου ξεκινά επίσης μετά από μια πολύ συναρπαστική και χαρούμενη περίοδο προετοιμασίας για το γάμο που όλοι ονειρευόμαστε. Ο ρομαντικός μήνας του μέλιτος τελείωσε και εσείς και ο σύντροφός σας βρίσκεστε να ασχολείστε με τη «λίστα για το τι να κάνετε τώρα στη ζωή» για να δείτε τι θα ακολουθήσει. Φωνάζει «ώρα μωρού»! Φυσικά, συνεχώς «βομβαρδιζόμαστε» με τις ερωτήσεις για παιδιά και από τις δύο πλευρές της οικογένειας και φίλους, που συνεχίζουν να ρωτούν «προσπαθείτε να συλλάβετε;», «πρέπει να ξεκινήσετε εάν δεν το έχετε κάνει», «τι περιμένετε "," αντιμετωπίζετε προβλήματα γονιμότητας; "," ποιος από εσάς έχει το πρόβλημα; " ή «δεν είσαι ευτυχισμένος/η στο γάμο σου;». Έχουμε αυτόν τον στόχο / αποστολή που πρέπει να πετύχουμε, όπως αυτό κάνει ο καθένας μετά το γάμο, και έτσι και εμείς πρέπει επίσης να ακολουθήσουμε αυτήν την «παράδοση», και εδώ είναι που ξεκινά το μεγάλο ταξίδι της προσπάθειας να γίνουμε γονείς που μερικές φορές οδηγεί σε πόνο και απογοήτευση.


Ως καθοδηγητής (Fertility Life Coach), για σχέσεις και γονιμότητα, χρησιμοποιώ την προσωπική μου εμπειρία, την ενσυναίσθηση και την εμπειρία που απέκτησα μέσω του coaching, για να σας συνοδεύσω στη διαδικασία να αποκτήσετε παιδιά. Παρέχοντας συνεχή ενθάρρυνση και υποστήριξη σε ζευγάρια είτε μαζί, είτε ξεχωριστά και μέσω πρακτικής καθοδήγησης, στοχεύω να σας βοηθήσω να εντοπίσετε και να μειώσετε τα σημεία άγχους και να αναπτύξετε θετικές νοοτροπίες.


Η εμπειρία σας με έναν καθοδηγητή γονιμότητας (Fertility Life Coach) μπορεί να ξεκινήσει είτε κατά τη διάρκεια που σας μπαίνει στο μυαλό η ερώτηση «είναι ώρα να ζητήσω ιατρική βοήθεια ή / και να δοκιμάσω εξωσωματική γονιμοποίηση», μετά από ένα ή δύο χρόνια προσπαθειών για απόκτηση παιδιών, ή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξωσωματικής γονιμοποίησης και φυσικά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασία να γίνεις γονέας. Ένας καθοδηγητής γονιμότητας θα σας βοηθήσει να διευκολύνετε την επικοινωνία μεταξύ του εαυτού σας και του συντρόφου σας (εάν έχετε), καθώς η προσπάθεια σύλληψης είναι μια πολύ αγχωτική στιγμή και η αλληλοϋποστήριξη είναι η συνταγή για το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, πολλά ζευγάρια είναι τόσο επικεντρωμένα στην προσπάθεια να αποκτήσουν ένα μωρό που ξεχνούν τον εαυτό τους, την ευημερία τους, αλλά κυρίως τη σχέση τους μαζί ως ζευγάρι. Ξαφνικά, δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να μιλήσετε στο δείπνο ή μεσημεριανό ή όταν παρακολουθείτε τηλεόραση στον καναπέ. Το μόνο ενδιαφέρον θέμα που ακούτε να συζητάτε συνεχώς είναι το επόμενο ραντεβού με το γιατρό, όταν ο νέος κύκλος δισκίων ορμονών θα ξεκινήσει ξανά και ότι πρέπει να είστε απαλλαγμένοι από προσωπικές δεσμεύσεις τις μέρες που είστε γόνιμοι. Όλος ο ενθουσιασμός, το γέλιο και η στενή σχέση που είχατε ως ζευγάρι που ήταν ο λόγος που παντρευτήκατε, ξεθωριάζει αργά και αφήνει μια χαοτική, αγχωτική και μια απόσταση πλέον σχέσης μεταξύ των δυο σας, και οι δύο αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό σε εμάς τώρα.


ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ/ΑΣΧΗΜΑ?

"Μόλις άκουσα ότι μία φίλη είναι έγκυος."

"Ψωνίσατε και περνάτε από το τμήμα βρεφικών"

«Περιμένατε έξω από το γραφείο του Γυναικολόγου σας για το επόμενο ραντεβού σας, και οι υπόλοιπες κυρίες μπροστά σας έχουν τα χέρια τους στην έγκυο κοιλιά τους

"Μόλις είδατε μια ταινία στην τηλεόραση με ένα ζευγάρι να πηγαίνει στο σπίτι με το νεογέννητο τους"

«Έχετε βάλει κάποιο επιπλέον βάρος από τις θεραπείες ορμονών και το φαγητό λόγω του στρες και οι άνθρωποι σας ρωτούν« εάν είστε έγκυος »

«Κάνεις σεξ μόνο με το σύντροφο σου τις ημέρες της ωορρηξίας σας »

«Ο μόνος λόγος που κάνεις σεξ είναι να μείνεις έγκυος»

«Σταμάτησες να είσαι με φίλους και συγγενείς που είναι ήδη έγκυες»

«Συζητάς με τον σύντροφό σου που θέλει να βγει για δείπνο ή ποτό, αλλά εσύ θέλεις να μένεις σπίτι με τις πιτζάμες σου και έχεις αρχίσει να διαφωνείς;»


Εάν αισθάνεστε καποίο από τα παραπάνω, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου και υπόσχομαι ότι θα σας επαναφέρω ξανά στον σωστό δρόμο!


Μην αφήσεις την υπογονιμότητα να σε κυριαρχήσει! Επίτρεψε μου να σε βοηθήσω να ανακτήσεις τον έλεγχο της ζωής σου πίσω! Δεν χρειάζεται να παλεύεις μόνη σου σιωπηλά!

180 views
bottom of page