top of page
Search

Relationship Coaching

Τι είναι η Καθοδήγηση Σχέσεων;


«Οι σχέσεις είναι σαν το γάλα, χρειάζονται ώρες για να αρμέξεις την αγελάδα, αλλά μόνο ένα δευτερόλεπτο για να χυθεί ο κουβάς».

Έχετε κουραστεί από όλους τους τσακωμούς; Είστε συνεχώς θυμωμένοι με τον/την σύντροφο σας; Αισθάνεστε κουρασμένοι από την κριτική και την συνεχή γκρίνια;


Εάν είστε παντρεμένοι, σε σχέση, ή είστε ελεύθεροι και αναζητάτε σύντροφο και αντιμετωπίζετε προβλήματα ή ακόμη αν έχετε μπλοκάρει και δεν ξέρετε πώς να προχωρήσετε ή ποια απόφαση να λάβετε, επικοινωνήστε μαζί μου για μια δωρεάν συνεδρία. Μαζί θα αναζητήσουμε τους τρόπους αντιμετώπισης όσων συμβαίνουν, να μάθουμε γιατί συμβαίνουν, να ανακαλύψουμε μαζί τη λύση του προβλήματος και το πώς θα βρεθεί η πολυπόθητη ευτυχία στην σχέση.

Η καθοδήγηση σχέσεων (Relationship Coaching) είναι μια εξειδίκευση του γενικότερου πλαισίου καθοδήγησης ζωής, που βοηθά τους ανθρώπους να βρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στις προσωπικές τους σχέσεις. Στην καθοδήγηση της σχέσης εστιάζουμε στο μέλλον, γιατί ότι κι αν έχει συμβεί στο παρελθόν, μπορείτε να το βελτιώσετε και να μάθετε να αγαπάτε, να σέβεστε, να εκτιμάτε ο ένας τον άλλο, να είστε ευτυχισμένοι και να ξεπερνάτε τα εμπόδια που έχουν προκύψει στο μεταξύ σας ταξίδι. Οι Relationship Coaches σάς διδάσκουν να αναπτύσσετε δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων και να προσφέρετε εργαλεία για να εμβαθύνετε στην οικειότητα και την ευχαρίστηση στην σχεσή σας.

Η κοινωνία μας έχει γίνει μια κοινωνία μιας χρήσης. Είναι τόσο εύκολο στις μέρες μας να αλλάζουμε συχνά δουλειές, να πετάμε πράγματα μετά την αγορά νέων και να μετακομίζουμε από σπίτι σε σπίτι συχνότερα από ότι στο παρελθόν, σε σημείο που η αλλαγή ή η λήξη των σχέσεων φαίνεται σε πολλούς ανθρώπους σαν μια σύγχρονη τάση. Τα ζευγάρια θεωρούν τον χωρισμό και το διαζύγιο ως τρόπο να ξεφύγουν από τη ρουτίνα. Ο γάμος δεν είναι παιχνίδι υπολογιστή και δεν μπορείτε απλά να πατήσετε το πλήκτρο "διαφυγή". Δυστυχώς, ο γάμος έχει γίνει μια τόσο εύκολη διαδικασία που οι άνθρωποι παντρεύονται και αργότερα σπεύδουν να καλέσουν τους δικηγόρους τους να τους καθοδηγήσουν ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία διαζυγίου.

«Το να αποφασίσεις να χωρίσεις γιατί η αγάπη έχει πεθάνει, είναι σαν να πουλάς το αυτοκίνητό σου γιατί έχει τελειώσει η βενζίνη»

Τα ζευγάρια τείνουν να έχουν περιορισμένη μνήμη. Για κάποιο λόγο, το ίδιο ζευγάρι αγάπης που ορκίστηκε να αλληλοϋποστηρίζεται «σε ασθένεια και υγεία» έχει χάσει τον ενθουσιασμό κάπου μεταξύ των αγορών, της καθαριότητας, της δουλειάς και της ανατροφής των παιδιών.

Όταν ρωτώ τα ζευγάρια μου στην συνεδρία «πείτε μου για τις πιο συναρπαστικές μέρες της ζωής σας και πώς συναντηθήκατε για πρώτη φορά;», απλώς κοιτάζουν ο ένας τον άλλον με ένα αμήχανο χαμόγελο και δεν θυμούνται καν πότε ή πώς συναντήθηκαν. Είναι τόσο απασχολημένοι μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν που έχουν ξεχάσει όλες τις ευχάριστες αναμνήσεις που είχαν, καθώς και τον λόγο που αποφάσισαν να είναι μαζί.

Πάρα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να βρεθεί μια λύση, οπότε εγκαταλείπουν την υπάρχουσα σχέση τους, ελπίζοντας να ξεκινήσουν ξανά από την αρχή με έναν νέο σύντροφο. Εκείνη τη στιγμή, η απόφαση αυτή μοιάζει να είναι η εύκολη λύση, η οποία όμως μακροπρόθεσμα επιφέρει πολλή θλίψη και απογοήτευση, και συνήθως τη στιγμή ο κάθε άνθρωπος θα το συνειδητοποιήσει, ο προηγούμενος σύντροφός του δεν θα είναι πλέον διαθέσιμος.

81 views
bottom of page